Jämför laddhybrider och elbilar

Här finns grundläggande data om laddhybrider och elbilar. En smart tabell används för att lätt kunna jämföra olika modeller genom att till exempel söka, filtrera och sortera information.

Klicka på en rubrik för att sortera innehållet i stigande eller fallande ordning. Välj även flera sorteringsordningar genom att SHIFT+klicka på rubriken.

Skriv ett eller flera ord i den övre sökrutan för att filtrera fram de rader som innehåller just det/de ordet/orden.

1. exempel:    | 4wd suv |   => visar fyrhjulsdrivna SUV:ar.
2. exempel:    | elbil 2wd |   => visar elbilar med tvåhjulsdrift.
3. exempel:    | kia bensin |   => visar alla KIA som kan tankas med bensin.

Direkt över rubrikraden finns sökfält för att kunna göra mer specifika sökningar i flera kolumner genom att kombinera sökord.

Annons / Reklam för Fortum
Just nu 500 kr i rabatt när du tecknar elavtal online

Olika körcykler och sätt att mäta förbrukning och utsläpp:
*WLTP – nya (Worldwide Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedure)
**NEDC – gamla (New European Driving Cycle)

Från och med den 1 september 2018 infördes den nya körcykeln WLTP som är mer anpassad till moderna bilars verkliga användningssätt, för mer information se Bilsweden.

Data om bilarna kan skilja mellan tabellen och tillverkarnas uppgifter. Det finns en länk till bilmärkets hemsida för respektive modell för att lättare hitta tillverkarens egna uppgifter om respektive bilmodell. Så tabellen ovan kan ses som grov vägledning.

Det mesta av informationen om laddhybrider och elbilar som är sammanställd i tabellen på sidan kommer från Miljofordon.se/bilar/elbil-och-laddhybrid.

Tillbaks till huvudsidan.